Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути 7 дітей

Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути 7 дітей

Фото: Мінреінтеграції

Із тимчасово окупованих територій на підконтрольну Уряду України вдалося повернути чотири родини, в тому числі 7 дітей.

Про це йдеться на сайті Міністерства реінтеграції.

Людей евакуювали із тимчасово окупованих частин Херсонської, Запорізької та Луганської областей. Вік врятованих дітей — від 3 до 17 років.

«На ТОТ сім’ї були змушені підкорятися жорстким умовам окупантів — отримувати російські паспорти, віддавати своїх дітей до російських шкіл, де вчили брехливу історію та навіть змушували приміряти форму загарбників. Кожен день був випробуванням: страх через озброєні обшуки, допити, тиск щодо погроз позбавлення батьківських прав та вилучення дітей, занепад власної справи та гідного заробітку», — повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі.

Наразі вони разом із сім’ями перебувають на підконтрольній Уряду України території й отримують необхідну допомогу. Діти потребують влаштування до школи, психологічної та гуманітарної допомоги, соціальної інтеграції.

повернення дітей
Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування — обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й Офіс Омбудсмана.

Контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — [email protected]

Читайте також: Україна повернула з тимчасово окупованих територій трьох дітей та їхню маму

Посилання скопійовано в буфер обміну