Заступника комунального підприємства Дніпра підозрюють у розтраті 1,8 мільйона гривень

Заступника комунального підприємства Дніпра підозрюють у розтраті 1,8 мільйона гривень

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону

Заступнику директора комунального підприємства Дніпровської міської ради оголосили підозру в розтраті 1,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону в фейсбуці.

Посадовець, використовуючи свою службову позицію, під час закупівлі комунікаційного обладнання для виконання «Програми сприяння територіальній обороні міста Дніпра 2022-2026 роки», навмисно не забезпечив ефективне та економічно обґрунтоване використання коштів Дніпровської громади. Обладнання закуповували за завищеними цінами, що призвело до збитків на суму майже 1,8 мільйона гривень.

Правоохоронці провели 21 санкціонований обшук, у результаті яких вилучили документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

Чоловіку оголосили підозру за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах через зловживання службовим становищем під час воєнного стану (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також перевіряються інші особи, які можуть бути причетні до цього злочину.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Нацполіцією викрили схему розкрадання бюджетних коштів Дніпра, що призвела до збитків державі щонайменше на 34 мільйони гривень. Суть схеми полягала в тому, що тендери на послуги з SMM, реклами та висвітлення діяльності Дніпровської міськради систематично вигравали "свої" підприємці.

Посилання скопійовано в буфер обміну