СБУ затримала двох коригувальників, які наводили російські ракети на Дніпропетровщину

СБУ затримала двох коригувальників, які наводили російські ракети на Дніпропетровщину

Фото: СБУ

СБУ затримала ще двох коригувальників ФСБ, які наводили російські ракети на Дніпропетровщину.

Про це повідомляє Управління Служби Безпеки України у Дніпропетровській області в фейсбуці.

Служба безпеки України затримала ще двох членів агентурної мережі ФСБ, яку викрили в серпні цього року на Дніпропетровщині. Тоді контррозвідка СБУ затримала шістьох учасників цієї групи, які займалися коригуванням ракетно-дронових ударів Росії по регіону. Основними мішенями ворога були військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури.

Наразі виявили місцезнаходження ще двох агентів і затримали їх. Це 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна жінка, що проживала в передмісті Дніпра і не мала офіційного місця роботи. Обидва діяли окремо, але були підконтрольні одному російському куратору, який керував діяльністю всієї мережі.

56-річний колаборант

За завданням цього куратора агенти збирали інформацію про координати для ударів по позиціях Сил оборони України та об'єктах Укрзалізниці, які використовуються для транспортування військової техніки й боєприпасів на фронт. Також вони відстежували маршрути руху військових колон ЗСУ в напрямку передової.

Для збору необхідних даних агенти пересувалися вулицями обласного центру та прилеглих районів, де фіксували об'єкти, що могли бути цілями для ударів. Згодом вони складали "звіти", які передавали ФСБ у вигляді геолокацій з детальним описом цих об'єктів.

СБУ затримала обох агентів за місцем їхнього проживання. Під час обшуків були в них вилучили мобільні телефони, з доказами їхньої злочинної діяльності.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці Кривого Рогу скерували до суду обвинувальний акт відносно містянина, який поширював у соцмережі комуністичну символіку.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну