На Хмельниччині затримали очільницю МСЕКа, яка викинула пів мільйона доларів у вікно

На Хмельниччині затримали очільницю МСЕКа, яка викинула пів мільйона доларів у вікно

Фото: Генпрокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, у якої знайшли майже 6 мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

3 та 4 жовтня в межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації, правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

Так, у робочому кабінеті поліцейські знайшли 100 тисяч доларів, підроблені медичні документи, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці та її родичів вилучили майже 5 мільйонів 244 тисячі доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, брендові прикраси та коштовності.

Під час слідчих дій жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки по пів мільйона доларів у вікно.

Зазначається, що всі ці статки посадовиця не декларувала.

Також правоохоронці перевіряють підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже 2,3 мільйони доларів.


Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор вніс клопотання про її арешт.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну