Каламутна та забарвлена: у Кривому Розі перевірили якість води

Каламутна та забарвлена: у Кривому Розі перевірили якість води

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі продовжують слідкувати за якістю питної води. За минулий тиждень на Дніпропетровщині перевірили 144 проби питної води.

Про це йдеться на вебсайті Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За результатами мікробіологічних досліджень всі проби відповідають нормативам, збудники інфекційних захворювань не виявлялись.

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної води відповідають встановленим нормативам.

За результатами фізико-хімічних досліджень 81 проба з відхиленням від нормативів. Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років, без аномальних змін.
результати перевірки питної води на Дніпропетровщині
На період воєнного стану Центр контролю та профілактики хвороб рекомендує населенню області пити лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду, з метою збереження здоров’я, профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань та отруєнь.

Нагадаємо, у Глеюватській громаді Криворіжжя відкрили станції доочищення питної води у селах Кам'яне Поле, Шевченківське та Червоне. Вода проходить усі ступені грубого та тонкого очищення за допомогою зворотного осмосу, обробку ультрафіолетовою лампою та додаткову мінералізацію. Жителі громади зможуть безкоштовно отримувати якісну питну воду в необхідному обсязі.

Посилання скопійовано в буфер обміну