Протягом вересня на Дніпропетровщині повернули світло в оселі понад 293 тисяч родин

Протягом вересня на Дніпропетровщині повернули світло в оселі понад 293 тисяч родин

Фото: Перший Криворізький

Протягом вересня енергетики Дніпропетровщини відновили електропостачання для 293 083 родин регіону, домівки яких були знеструмлені внаслідок ворожих атак.

Про це повідомляє пресова служба ДТЕК Дніпровські електромережі.

Ворог продовжує систематично атакувати цивільні та енергетичні об'єкти Дніпропетровщини. Спрямовує на регіон ракети та безпілотники, гатить артилерією з тимчасово окупованих територій. Через обстріли регулярно страждають лінії та обладнання, а мешканці залишаються без світла.

Аварійні бригади приступають до відновлення електромережі після того, як отримують дозвіл від Збройних сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Всього з початку повномасштабної війни енергетики відновили електроживлення у понад 2,5 мільйонів домогосподарств Дніпропетровщини.

Проте роботи у прифронтовій зоні завжди пов’язані з ризиками. Так, 30 вересня ворог знов атакував бригаду енергетиків під час ремонтних робіт.

Ремонтна бригада працювала поблизу лінії фронту, відновлюючи пошкоджені повітряні лінії. В цей момент ворог атакував її дронами.

Енергетики встигли укритись та залишились неушкодженими. Дрон російських окупантів влучив у службову автівку та повністю зруйнував її.

Працівників ДТЕК успішно евакуювали з місця обстрілу.

Посилання скопійовано в буфер обміну