Подружжя з Дніпра підозрюють у передачі співробітнику ФСБ РФ даних про розміщення ППО

Подружжя з Дніпра підозрюють у передачі співробітнику ФСБ РФ даних про розміщення ППО

Фото: Прокуратура

У Дніпрі викрили подружжя, яке підозрюють у передачі співробітнику ФСБ РФ інформації про розміщення протиповітряної оборони.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді (частина 2 стаття 111 Кримінального Кодексу України). Його дружині - за поширення інформації про розташування Збройних Сил України (частина 2 стаття 114-2 ККУ).

За даними слідства, підозрюваний погодився за грошову винагороду передавати співробітнику ФСБ РФ дані про розташування ППО в Дніпропетровській області.

Підозрювана приховано робила відео місць дислокації підрозділу ППО та відправила своєму чоловіку для передачі даних ворогу.

Також за дорученням російського куратора чоловік підпалив релейну шафу на залізничній станції. Підозрюваний зняв свою «роботу» на мобільний телефон і надіслав тому відеозапис.

Під час обшуків вдома у подружжя вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності на користь ворога.

Наразі їх тримають під вартою без права внесення застави. Чоловіку загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, жінці – від 5 до 8 років за ґратами.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну