За посередництва Катару до України вдалося повернути дев’ятьох дітей

За посередництва Катару до України вдалося повернути дев’ятьох дітей

Фото: Telegram Дмитра Лубінця

Сьогодні, 27 вересня, за посередництва Катару до України вдалося повернути дев’ятьох дітей віком від 13 до 17 років та 20-річного юнака із братом.

Про це йдеться у Telegram-каналі Омбудсмана Дмитра Лубінця.

Цих дітей з батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму.

до України повернули дітей

Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до Скадовська та Росії.

«Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі», — йдеться у повідомленні.
Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування – обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували до РФ, чи вона перебуває на тимчасово окупованих територіях, то окрім поліції варто повідомити й Офіс Омбудсмана.

Контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 – у межах України, 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону, електронна адреса – [email protected]

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну