Міноборони пропонує дозволити ставати на військовий облік онлайн

Міноборони пропонує дозволити ставати на військовий облік онлайн

Фото: Перший Криворізький

Міністерство оборони розробило законопроєкт, що дозволяє призовникам ставати на військовий облік онлайн через електронну ідентифікацію.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

За законопроєктом «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" щодо особливостей взяття громадян України на військовий облік призовників та їх медичного огляду під час проходження ними базової загальної підготовки» дозволять ставати на військовий облік та уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у «Електронному кабінеті призовника, військовозобов’язаного та резервіста».

Також планують прибрати комісії для взяття на облік та скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік. Адже військовозобов'язані, які здобувають вищу освіту, проходитимуть медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

Окрім того уточнять положення щодо військового обліку жінок, які хочуть проходити базову військову службу. Перед їхнім направленням за бажанням вони стануть на облік призовників. А після завершення базової військової служби — на облік військовозобов'язаних.

Читайте також: Кабмін підвищив розміри виплат для сімей загиблих і поранених військових.

Посилання скопійовано в буфер обміну