Криворіжцям нагадують, як правильно викидати сміття

Криворіжцям нагадують, як правильно викидати сміття

Фото: Довгинцівський район Кривого Рогу

Біля сміттєвих баків комунальники неодноразово бачили гори сміття на землі. Тож криворіжцям вкотре нагадують, як правильно викидати сміття.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Довгинцівського району Кривого Рогу.

Минулого тижня сміття знаходилось не у відведених місцях за адресами:

  • проспект Університетський 71;
  • вулиця Дніпровське шосе 3,5,9;
  • вулиця Телевізійна 6;
  • вулиця Героїв АТО 112:
  • вулиця Петра Дорошенка 3,15.

Криворіжців закликають викидати сміття у належні місця — сміттєві баки на майданчиках. Також нагадують, що гілки, листя, траву та інші органічні відходи потрібно викидати в контейнер для збору твердих побутових відходів. Якщо гілки чи інші подібні відходи мають довжину більшу за 60 сантиметрів, то їх потрібно подрібнити.

Якщо ж контейнер повністю заповнений, то необхідно дочекатись, коли спецмашина вивантажить сміття з контейнерів, а потім викидати.

Категорично забороняється викидати у сміттєві баки та поруч з майданчиками будівельне сміття: залишки цегли, бетону, шиферу, лінолеуму, кахельної плитки, тощо. Воно вивозиться до полігону твердих побутових відходів самостійно або за договором з перевізниками.

Нагадаємо, що за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою необхідно сплатити штраф від 340 до 1 360 гривень мешканцям, а для посадовців та підприємців – від 850 до 1 700 гривень — стаття 152 кодексу України про адміністративні правопорушення.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну