Від вибуху пейджерів у Бейруті постраждав український посадовець: фейк

Від вибуху пейджерів у Бейруті постраждав український посадовець: фейк

Фото: Перший Криворізький

Російські телеграм-канали та новинні сайти поширюють дезінформацію про те, що від вибуху пейджерів у Бейруті, Ліван, 17 вересня постраждав перший секретар Посольства України в Лівані Микола Хоменко. Але це фейк.

За офіційною інформацією від Посольства України в Лівані, ніхто з його працівників не постраждав. Також вони не отримували інформація щодо постраждалих українців, які проживають в Лівані.

Також ворог у своїх новинах не надає прямих доказів щодо поранення Миколи Хоменко. Вони тільки вставляють відео, на яких показані кадри наслідків вибуху та те, що на місці працює швидка.

Росіяни навмисне поширюють такі фейки, щоб показати, що Україна нібито співпрацює з терористичними групами. Це зроблено для того, щоб знизити довіру міжнародних організацій до України, що призведе до зменшення надання будь-якої допомоги Україні у війні проти РФ.




Посольство закликає українців в Лівані не відвідувати місця масового скупчення, не брати участі у демонстраціях, дотримуватися заходів безпеки, завжди мати при собі документи, а також розглянути можливість скорочення строку перебування в країні.

Також українцям рекомендують не відвідувати території, що межують з сирійським кордоном; які знаходяться на півдні від річки Літані; Долини Бекаа; південного передмістя Бейрута, район Дахіє; а також не відвідувати табори біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу міста Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу міста Сайда);

Якщо ж Ви потрапили у надзвичайну ситуацію — зверніться до Посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668, адреса електронної пошти: [email protected]

Більше про розкриття дезінформації читайте на сайті «Першого Криворізького» у спецпроєкті «Боротьба з дезінформацією».

Посилання скопійовано в буфер обміну