На Дніпропетровщині в чоловіка вилучили канабісу на 25 мільйонів гривень, справу передали до суду

На Дніпропетровщині в чоловіка вилучили канабісу на 25 мільйонів гривень, справу передали до суду

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Кам'янському, що на Дніпропетровщині судитимуть чоловіка, в якого вилучили канабісу на майже 25 мільйонів гривень.


Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Чоловік закуповував в інтернеті насіння конопель та вирощував рослини на земельній ділянці поблизу будинку.

За плантацією чоловік ретельно доглядав: обладнав системою поливу, освітлення, вентиляцією, піддавав культивуванню, обробці землі. Працював вночі, дотримуючись конспірації.

Надалі зібраний «урожай» обвинувачений висушував, розфасовував у сліп-пакети та готував до збуту.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили майже 100 кілограмів канабісу, більш ніж 200 рослин конопель, патрони, корпуси гранат Ф-1 та М-67, електронні ваги, мобільні телефони, автомобіль.

Орієнтовна вартість вилученого канабісу за цінами «чорного ринку» складає майже 25 мільйонів гривень.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно наркозбувача за фактами незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах, незаконного посіву, вирощування конопель та придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 3 статті 307, частина 2 статті 310, частина 1 статті 263 кримінального кодексу України).

Раніше ми писали про те, що прокуратура викрила «смотрящого» та двох його спільників, які налагодили схему постачання та розповсюдження наркотиків у Криворізькому СІЗО.

Про підозру повідомили трьом учасникам організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, передачі та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин у місцях позбавлення волі (частина 3 статті 307 Кримінального кодексу України).

Посилання скопійовано в буфер обміну