Небезпечні втручання у газові мережі на Дніпропетровщині: що загрожує порушникам

Небезпечні втручання у газові мережі на Дніпропетровщині: що загрожує порушникам

Фото: chervonograd.city

Газорозподільна компанія Дніпропетровщини звертає увагу на ризики та відповідальність споживачів за несанкціоновані підключення до газопроводу.

Про це повідомляє пресслужба «Газмережі».

За останній час на Дніпропетровщині почастішали випадки незаконних втручань у газові мережі. З початку 2024 року зафіксували 65 таких порушень.

Незаконне втручання в газорозподільну систему – це небезпечні дії, що можуть призвести до аварій або пожеж. Чимало людей намагаються підключитися до мережі, оминаючи офіційні процедури та оплату.

Втручання у газопровід призводять до порушення технологічних норм і можуть викликати пожежі та аварії.
Усі газонебезпечні роботи мають виконувати лише спеціалісти, які мають усі дозвільні документи.

Що загрожує правопорушнику?
У разі виявлення незаконного втручання органи контролю відкривають судове провадження та застосовують штрафні санкції. Порушник зобов'язаний оплатити вартість демонтажу незаконного підключення та повну вартість використаного газу.

Куди повідомляти про порушення?
Якщо ви володієте інформацією про незаконні підключення до газу, повідомляйте за номером: (067) 118-98-83. Дзвінки приймаються з 08:00 до 18:00 у робочі дні.

Також ми писали про те, що криворіжцям нагадують про шкоду від спалювання листя, тому що шкідливі речовини, які виділяються при цьому, шкодять навколишньому середовищу та населенню.

Посилання скопійовано в буфер обміну