Розтрата 1,3 мільйона гривень: підозрюють службовицю на Дніпропетровщині

Розтрата 1,3 мільйона гривень: підозрюють службовицю на Дніпропетровщині

Фото: freepik

Ексдиректорку комунального підприємства з Дніпропетровщини підозрюють у розтраті 1,3 мільйона гривень на закупівлі електроенергії за завищеними цінами.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

У 2021 році міське житлово-комунальне підприємство уклало з товариством договір на постачання електроенергії з чітко прописаними обсягами та ціною.

Однак службовиця через укладення додаткових угод, неодноразово безпідставно збільшувала вартість електроенергії. Це призвело до надмірного перерахування понад 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів на рахунок товариства, завдавши збитків територіальній громаді міста.

Колишній директорці житлово-комунального підприємства повідомили про підозру у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Раніше ми писали про те, що в Кривому Розі судитимуть 5 людей, які організували шахрайський колцентр у та ошукали громадян на понад 2,2 мільйона гривень. Шахраї представлялись працівниками служби безпеки банку та повідомляли громадянам про необхідність встановити мобільний додаток нібито для захисту їхніх персональних даних.

Коли люди встановлювали додаток, обвинувачені отримували повний доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та переводили собі гроші людей на підконтрольні рахунки. Загалом встановили 33 потерпілих з усієї України, серед яких – військовослужбовець. Сума збитків – понад 2,2 мільйона гривень.

Посилання скопійовано в буфер обміну