За 2 роки програмою «Власна справа» скористалися 19,5 тисяч українців

За 2 роки програмою «Власна справа» скористалися 19,5 тисяч українців

Фото: business.diia.gov.ua

За 2 роки існування програми «Власна справа» нею скористалися 19,5 тисяч українців, які отримали від держави понад 4,6 мільярда гривень та сплатили податків на суму 2,6 мільярда гривень.

Про це повідомляє прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль в telegram-каналі.

3 основні цілі програми:
  • Дати людям можливість реалізовувати свої бізнес-проєкти та бізнес-ідеї, або розширити вже наявні потужності, модернізуватись чи запропонувати клієнтам нові товари, чи послуги;
  • Створити нові робочі місця. За 2 роки створено 38 тисяч нових робочих місць;
  • Змінити структуру української економіки та посилити значення малого і середнього бізнесу.
Також, з квітня 2023 року стартував ветеранський компонент програми «Власна справа». Наразі понад тисяча ветеранів та їхніх рідних долучилися до отримання державних грантів на суму 480 мільйонів гривень.

Програма постійно адаптується під потреби українців. Вже є можливість отримати безповоротні кошти для молоді до 25 років, для дружин та чоловіків загиблих воїнів, для виноробів, для підприємців, які працюють на території активних бойових дій.

Раніше ми писали про те, що за грантові кошти у Кривому Розі відкриють оптові склади з продажу побутової хімії та господарчих товарів; кав'ярню. Окрім того, модернізується магазин канцелярського приладдя та дитячих товарів, магазин солодощів та кондитерських виробів.

Посилання скопійовано в буфер обміну