8 гектарів Краматорського лісу знищило полум’я в Кривому Розі

8 гектарів Краматорського лісу знищило полум’я в Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

У Тернівському районі Кривого Рогу вигоріло 8 гектарів підстилки мішаного лісу на території Дичанського лісництва. Пожежу рятувальники ліквідували до пізньої ночі наступного дня.

У пресслужбі Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області редакції «Першого Криворізького» повідомили, що через пориви вітру швидкість поширення вогню була надзвичайно високою, тому для ліквідації залучили 38 рятувальників та 8 пожежних машин.

З початку року криворізькі рятувальники ліквідували 2 876 пожеж в екосистемах, вогнем знищено гектари рослинності. За добу у місті та районі фіксується від 30 до 50 пожеж на відкритих територіях.


Автор фото: Криворізьке районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

Зазначимо, що через надзвичайний рівень пожежної небезпеки в області локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже складно. Саме тому для цього необхідно залучати велику кількість особового складу рятувальників та пожежно-рятувальної техніки. Під час горіння рослинних залишків виділяються мікрочастинки диму, до складу яких входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Також гине безліч тварин, птахів та комах, які не здатні самостійно врятуватись. Хтось з них згорає, а хтось задихається від їдкого диму.

Станом на сьогодні навмисні підпали сухостою в області та загалом у країні розцінюються як диверсія. Це кримінальний злочин, що передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що протягом доби пожежі в екосистемах Дніпропетровщини знищили 134 гектари трав’яного настилу та спричинили займання у житловому секторі.

Посилання скопійовано в буфер обміну