«Не опускаємо руки»: криворіжці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених

«Не опускаємо руки»: криворіжці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Криворіжці провели чергову мирну акцію на підтримку військовополонених та зниклих безвісти, яку організувала громадська організація «Центурія» разом з родичами та близькими військовополонених і зниклих безвісти.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Цього разу містяни зібралися на мікрорайоні Зарічному. За правопорядком на мітингу слідкувала поліція.

Сестра військовополоненого азовця Дарія Гальченко сказала, що її брат потрапив у полон ще в травні 2022 року й досі знаходиться там.
«Ми не маємо ніякої інформації про нього та його стан. Його в полоні вже засудили. На жаль ми не можемо ніяк вплинути на те, що відбувається, але ми не опускаємо руки й кожну неділю ходимо на мітинги», — додала містянка.


Ще одна містянка Єва розповіла, що не має родичів та близьких в полоні.
«Я стою тут за українців, які стояли за Маріуполь та стали щитом для багатьох міст України, що мали змогу краще підготуватися для оборони завдяки тим, хто обороняв Маріуполь. Бути байдужим — це моральний злочин, тому я ходжу на такі мирні акції на підтримку військовополонених та зниклих безвісти», — доповнила дівчина.


Дружина зниклого безвісти військового Катерина сказала:
«Я стою за свого чоловіка, який понад рік вважається зниклим безвісти. В бригаді дуже мало людей підтверджено як полонені, більшість — зниклі безвісти. Інформація про хлопців частіше за все з'являється через рік-два, тільки підтверджують, що вони в полоні. Тому ми кожну неділю виходимо стояти за наших захисників та чекаємо на їх повернення».


Криворіжець Ігор, який прийшов на мирну акцію з дружиною сказав:
«Стоїмо за сина, який з 12 квітня 2022 року знаходиться в полоні. Переживаємо сильно за нього, та віримо, що все буде добре і він повернеться. Маємо інформацію лише про те, що він в полоні та засуджений, більше нічого не знаємо», — додав чоловік.
Багато учасників мирної акції сказали, що мають інформацію про те, що їхніх рідних та близьких засудила російська армія на великі строки за такими злочинами як жорстоке поводження з цивільним населенням, вбивство, замах на вбивство, навмисне пошкодження чужого майна та інші.



Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до
viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну