25 000 доларів за допомогу в ухиленні від мобілізації: в Дніпрі затримали двох людей

25 000 доларів за допомогу в ухиленні від мобілізації: в Дніпрі затримали двох людей

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону

В Дніпрі затримали військовослужбовця та його знайому, які за 25 000 доларів США допомагали військовозобов'язаному ухилятись від мобілізації. Їмповідомили про підозру.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

55 літній військовослужбовець, діючий адвокат, запропонував знайомому за 25 000 доларів США «вирішити питання» з уникненням мобілізації — вплинути на службових осіб територіального центру комплектування та військово-лікарської комісії за видачу медичних документів, що визнали б військовозобов’язаного непридатними до військової служби, з подальшим виключенням з військового обліку. Для цього він залучив свою знайому.

Також підозрюваний використовуючи свої зв’язки серед службових осіб ТЦК, отримав хабар у розмірі 45 000 гривень за влив на вказаних осіб щодо видачі бланків повісток військовозобов’язаним, з метою уникнення останніми призову на військову службу за мобілізацією. За вказані гроші військовослужбовець передав ухилянтам пусті бланки повісток ТЦК.

Підозрюваних затримали за статтею 208 Кримінально-правового кодексу України.

Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб ( частина 2 статті 28, частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори подали до суду клопотання про обрання для них запобіжного заходу.

Встановлюється причетність службових осіб ТЦК до скоєння зазначеного кримінального правопорушення.

Раніше ми писали про те, що поліцейські Дніпра затримали підозрюваного в організації схеми незаконного перетину кордону, який сприяв внесенню військовозобов’язаних до електронної системи «Шлях».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну