Намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки: поліція затримала 48 українців

Намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки: поліція затримала 48 українців

Фото: Нацполіція

На Одещині поліція затримала 48 військовозобов’язаних, які намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Нацполіція заблокувала незаконний канал переправлення військовозобов’язаних.

Зловмисники підшукували «клієнтів» через групу в телеграм-каналі. Обіцяли охочим виїхати за межі країни організувавши для них «міграційне вікно».

З чоловіками проводили інструктаж, обговорювали спосіб оплати за надані незаконні послуги та повідомляли місце і день для майбутнього збору. Як правило, перетин кордону проходив групами у декілька десятків.

Водій фури перевозив чоловіків на територію невизнаної Придністровської Молдавської Республіки за раніше визначеним маршрутом. За пасажирське місце на «рейс» до так званого Придністров?я ділки брали по 150 000 гривень.

Поліцейські встановили місце та дату імовірного перетину, відтак 6 серпня спільно з прикордонниками провели заходи із затримання порушників. Неподалік державного кордону заблокували «КАМАЗ». У кузові вантажівки під тентом знаходилося 48 чоловіків з різних регіонів від 21 до 48 років.


На порушників правоохоронці склали протоколи за частиною 2 статті 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та частиною 1 статті 202 (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду — виїзду) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тривають подальші заходи для встановлення організаторів нелегального каналу міграції та інших причетних осіб.

Раніше ми писали про те, що 5 серпня близько 2-ї ночі біля Тиси затримали шістьох українців у рятувальних жилетах, у тому числі одного мешканця Дніпропетровщини.

Щоб дізнатися про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну