Перевозили у рефрижераторі за кордон 16 чоловіків: двом іноземцям повідомили про підозру

Перевозили у рефрижераторі за кордон 16 чоловіків: двом іноземцям повідомили про підозру

Фото: Нацполіція

Нацполіція викрила двох 39-річних іноземців, які намагалися перевезти через кордон України 16 чоловіків у рефрижераторі.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Двоє іноземців, які займалися перевезенням з України м’ясної продукції, організували незаконне переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Під прикриттям своєї підприємницької діяльності вони сховали у рефрижераторі з м’ясом великої рогатої худоби 16 військовозобов’язаних чоловіків та намагалися вивезти їх через один з пунктів пропуску до Республіки Молдови.

За свої послуги кожен «клієнт» повинен був заплатити підприємцям від 6000 до 8000 доларів. Крім того, ще по 2000 євро зловмисники планували отримати від охочих поставити у паспорті штамп про законний в’їзд на територію сусідньої країни. Цю оборудку мали організувати вже за кордоном.

Поліцейські вилучили вантажівку, товаротранспортну документацію, телефони, за допомогою яких чоловіки вели домовленість про перетин кордону, а також інші речові докази злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали іноземців за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Чоловікам повідомили про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України — організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб.

Їм загрожує до дев'яти років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 10 мільйонів гривень. Досудове розслідування триває.

Читайте також: ДБР затримало співробітницю Мін’юсту та її спільника за шахрайство з грошима.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну