У Кривому Розі відбувся флешмоб національної хвилини мовчання

У Кривому Розі відбувся флешмоб національної хвилини мовчання

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, о 09:00, в Кривому Розі відбувся флешмоб національної хвилини мовчання.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Голова ГО «Сталева Гвардія Кривий Ріг» Оксана Латанська розповіла, що ідея для флешмобу з'явилася коли захисники Маріуполя повернулися з реабілітації з Трускавця і були щиро вражені тим, яка там розвинена культура вшанування загиблих.
«Там о 09:00 зупиняється міський транспорт, люди з транспорту виходять на вулицю поруч і віддають хвилину свого життя в пам'ять про тих, кого забрала війна. Тому хлопці вирішили започаткувати таку традицію і в нашому місті. Суспільство повинне пам'ятати якою ціною здобувається це мирне життя, яким ми можемо жити тут. Нехай місто буде готове, що будь-якого дня в будь-якому районі міста о 09:00 десь вийдуть люди, які на хвилину зупинять хаотичний рух міста для того, щоб нагадати не тільки про загиблих захисників, які поховані в секторі почесних громадян, а й про цивільних, які загинули внаслідок атак окупантів на місто. Ця війна забрала багато життів криворіжців, тому ми започатковуємо цю традицію. Хвилина - це не багато, але це важливо. Ми хочемо, щоб через місяць люди самі зупинялись для вшанування пам'яті полеглих», — доповнила Оксана.


Ольга Брагіна, представниця родин полонених 17 окремої танкової бригади Бахмутського направлення сказала:
«Сьогодні хвилиною мовчання ми нагадуємо суспільству, що потрібно пам'ятати про всіх полеглих захисників та цивільних. Ми хочемо, щоб більше людей зупинялося о 09:00, щоб вони розуміли для чого це. Війна йде по всій країні і ми повинні також боротися за полонених, підтримувати своїми силами наших захисників та шанувати всіх полеглих».


Костянтин з військової частини 3011 нещодавно повернувся з полону та сказав, що помітив, що цивільні забули що таке війна, а всі цвинтарі зараз обвішені синьо-жовтими прапорами.
«Це важко, коли розумієш що люди не можуть виділити хвилину свого життя для вшанування полеглих внаслідок війни. Під час сьогоднішньої хвилини мовчання я відчував гордість. В Трускавці о 09:00 зупиняється все місто де б люди не були і що б не робили, там є шана до полеглих, там менталітет інший», — розповів військовий.


Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".


Посилання скопійовано в буфер обміну