Кому віддали кошти на ремонт дитячих майданчиків в Саксаганському районі

Кому віддали кошти на ремонт дитячих майданчиків в Саксаганському районі

Фото: Перший Криворізький

В Саксаганському районі цього року відремонтували 9 дитячих майданчиків і витратили на це з бюджету майже 500 тисяч гривень. Ремонтували майданчики дві фірми, одна з яких була зареєстрована за два тижні перед тим, як почала отримувати підряди від районного управління благоустрою.

Про це повідомляє “Перший Криворізький”, аналізуючи інформацію з сайту держзакупівель Prozorro.

В 2024 році в Саксаганському районі уклали 9 договорів на поточний ремонт дитячих майданчиків на загальну суму 490 062,29 грн.

3 майданчики на суму 160 701,07 грн відремонтував ФОП Дущенко Анатолій Іванович. ФОП було зареєстровано 23 вересня 2020 року, згідно з інформацією аналітичної платформи “YouControl”. За час існування, фірма вигравала тендери тільки від Управління благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому Саксаганської райради. Підприємець ремонтував дитячі майданчики, монтував вивіски на зупинках, демонтував та ремонтував зупиночні павільйони.

ФОП Мудрик Олександр Семенович отримав змогу відремонтувати 6 дитячих майданчиків в Саксаганському районі на загальну суму 329 361,22 грн. Цей ФОП було зареєстровано 11 квітня 2024 року, згідно з інформацією на “YouControl”.Нагадаємо, що перший тендер на ремонт дитячого майданчика Управління благоустрою Саксаганського району віддало підприємцю через 18 днів після реєстрації. Крім тендерів від районного Управління благоустрою, інших ФОП не отримував.

Хто і за скільки ремонтував дитячі майданчики


18 квітня Управління благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому Саксаганської райради уклало договір з Фізичною-особою підприємцем Дущенко Анатолієм Івановичем на поточний ремонт дитячого майданчика по вул.Благовіщєнська біля будинку №6. Сума договору - 117 412,04 грн.

В дефектному акті було вказано, що необхідно очистити дерев’яні поверхні від фарби, очистити металеві елементи від корозії, виконати монтаж підшипника та дрібних металоконструкцій, встановити сидіння на карусель та на гойдалку, замінити гумові амортизатори на гойдалці-балансирі, встановити відсутні дерев’яні дошки на ігровому комплексі та інше.


Через 4 дні сторони уклали Додаткову угоду, де вказали, що дійшли згоди достроково розірвати дію Договору від 18 квітня.

23 квітня управління благоустрою Саксаганського району уклало договір з тим самим підприємцем - ФОП Дущенко Анатолій Іванович на поточний ремонт дитячого майданчика за тією ж адресою - по вул.Благовіщенська біля будинку 6, але вже на меншу суму - 99 438,49 грн. Зменшення суми може бути пов’язано з тим, що в Дефектному акті, який було складено 23 квітня, на два пункти менше, ніж було в попередньому. Зник пункт про планування площ за даними візирувальних позначок та улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основи з піску.

8 травня районне управління благоустрою сплатило ФОПу суму 99 438,49 грн.

29 квітня Саксаганське районне управління благоустрою уклало договір з ФОП Мудрик Олександр Семенович на поточний ремонт дитячого майданчика по вул.Покровська навпроти будинку 33 на суму 71 849,81 грн.

В дефектному акті, складеному комісійно, міститься 25 пунктів, з якими можна ознайомитись на скриншоті нижче:



15 травня районне управління підписало договір з ФОП Дущенко Анатолій Іванович на поточний ремонт дитячого майданчика по вул.Спаська біля будинків 21 та 22. Сума договору - 24 603,16 грн.

В Дефектному акті вказано, що крім очищення металевих та дерев’яних поверхонь, необхідно заміна амортизаторів на гойдалці-балансирі, замінити дошки підлоги на ігровому комплексі та інше. (да4)
5 червня, згідно з інформацією Єдиного веб-порталу використання публічних коштів “Спендінг”, ФОПу було сплачено вказану суму.

В той же день, 15 травня, було укладено договір з ФОП Дущенко Анатолій Іванович на поточний ремонт дитячого майданчика, розташованого біля будинків 24 та 25 по вул.Спаська. Сума договору - 36 659,42 грн.

В Дефектному акті вказано, що на майданчику необхідно очистити металеві та дерев’яні поверхні, пофарбувати їх, встановити відсутні дошки на пісочниці, повісити канат на ігровому комплексі, привезти пісок та інше. (да 5).
5 червня, за інформацією сайту “Спендінг”, підприємцю було сплачено суму за договором.


28 травня між районним управлінням благоустрою та ФОП Мудрик Олександр Семенович було укладено договір на поточний ремонт дитячого майданчика на мікрорайоні Сонячний біля будинку 34 на суму 16 838,51 грн.
В Дефектному акті вказано, що на майданчику необхідно замінити карабіни та ланцюги на гойдалці, замінити канат на ігровому комплексі. замінити зламані або відсутні дерев’яні дошки, завезти пісок (да6)
Управління сплатило ФОПу суму за договором 5 червня.

29 травня Управління благоустрою уклало договір з ФОП Мудрик Олександр Семенович на поточний ремонт дитячого майданчика по вул.Байди Вишневецького біля будинку 1. Сума договору - 75 735,06 грн.
Комісія визначила в Дефектному акті, що необхідно замінити дошки на ігровому комплексі та в пісочниці, змонтувати дрібні металоконструкції та завезти пісок. (да7)
12 червня Управління сплатило підприємцю всю суму за договором.

18 червня районне Управління благоустрою уклало договір з ФОП Мудрик Олександр Семенович на поточний ремонт дитячого майданчика на проспекті Університетський біля будинків 17 та 19. Сума договору - 67 303,21 грн.
В Дефектному акті члени комісії вказали, що необхідно окрім ремонту лавок, гойдалок, пісочниці та ігрового комплексу, також завезти річковий пісок. (да8)
10 липня підприємцю виплатили кошти за ремонтні роботи.


24 червня Управління уклало договір з ФОП Мудрик Олександр Семенович на поточний ремонт дитячого майданчика по вул.Володимира Великого біля будинку 34 на суму 15 994,07 грн.
Комісія склала дефектний акт, в якому вказано, що необхідно встановити гумові амортизатори на гойдалці-балансирі, повісити ланцюг на гойдалку, встановити відсутні дошки на пісочниці та інше. (да9)
13 липня Управління сплатило ФОПу всю суму за договором.


27 серпня Управління підписало договір з ФОП Мудрик Олександр Семенович на поточний ремонт дитячого майданчика, розташованого на проспекті Універсальний біля будинку 39. Сума договору - 81 640,56 грн.
На цьому майданчику комісія вказала у Дефектному акті, що необхідно замінити рейки паркану, встановити сидіння на гойдалку, замінити ланцюги на гойдалці та інше. (да10)
18 липня Управління сплатило підприємцю всю суму, згідно з договором.





Ми написали запит на електронну пошту контактної особи, яка вказана в тендерній документації з поточних ремонтів дитячих майданчиків Саксаганського району і спитали, за яким принципом обирали саме ці два ФОПи, які вигравали тендери в 2024 році. Питання виникло, адже ремонт довірили фірмі-новачку, яка до цього не мала подібного досвіду і одразу ж отримала бюджетні кошти по процедурі закупівлі без використання електронної системи. На жаль, на момент публікації ми не отримали відповідь.

Зазначимо, що в кожному районі міста є свій підприємець, який ремонтує дитячі майданчики і на чужі дитячі майданчики не зазіхає. Про це ми напишемо в наступних наших публікаціях.

Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну