У Кривому Розі засудили священнослужителя, який спричинив ДТП

У Кривому Розі засудили священнослужителя, який спричинив ДТП

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі засудили священнослужителя, настоятеля Православної церкви України, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду.

Про це йдеться у вироку Довгинцівського суду Кривого Рогу, винесеному в травні 2024 року.

15 лютого 2024 року, о 20:00, він їхав у автівці Citroen Xsara Picasso поблизу села Мар`янське Криворізького району в напрямку селища Нововоронцовка Бериславського району Херсонської області. В салоні знаходилася пасажирка.

Рухаючись зі швидкістю 50 км/год, не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, через що автівка перекинулася. В результаті ДТП пасажирка отримала значні тяжкі тілесні ушкодження.

В суді обвинувачений свою вину визнав повністю. Пояснив, що того вечора йому зателефонувала знайома, попросила забрати з Мар`янського та відвезти додому в Нововоронцовку. Оскільки та ділянка дороги прострілювалась, більше ніхто не погодився.

По дорозі, намагаючись об`їхати вибоїну, не впорався з керуванням. Автівка, виїхавши на узбіччя, перевернулась.

Щиро каявся, просив не карати його суворо та не позбавляти прав, оскільки він є священнослужителем та його єпархія обслуговує весь Бериславський район. Лише на автомобілі можна дістатись до населених пунктів, де люди потребують духовного наставлення.

Зазначив, що матеріально допомагав та допомагає потерпілій знайомій.

У суді потерпіла від дачі показань відмовилась. Просила суворо його не карати та не позбавляти прав, оскільки обвинувачений допомагає людям та волонтерить. А також в повному обсязі оплачує її лікування.

Священнослужителя визнали винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження (частина 2 стаття 286 Кримінального Кодексу України).

Покаранням стали 4 роки ув’язнення, які замінили 1 роком умовно.

Також він має сплатити 5058,24 гривень за судову інженерно-транспортну експертизу.

Більше про те, які рішення та вироки виносять суди Кривого Рогу, читайте у спецтемі «Рішення суду».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну