Вартість придбання і заміни адресних вивісок на багатоквартирних будинках Кривого Рогу

Вартість придбання і заміни адресних вивісок на багатоквартирних будинках Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У 2024 році з міського бюджету Кривого Рогу на придбання адресних вивісок виділено кошти в сумі 267 тисяч 800 гривень, для їх заміни на багатоквартирних житлових будинках міста — 299 тисяч 200 гривень. Про це на інформаційний запит журналістки «Першого Криворізького» повідомив директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

Перелік адрес, де необхідно замінити адресні вивіски, затверджено рішенням Криворізької міської ради від 26.01.2024 №2421 «Про перейменування об'єктів топоніміки м. Кривого Рогу та внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2008 №2920 «Про впорядкування назв мікрорайонів, майданів, площ, проспектів, бульварів, вулиць, провулків міста».

Деколонізація в Україні — це позбавлення від імперської спадщини, яку Росія використовує для відновлення імперського впливу. Більше про перейменування топонімів читайте на сайті 1kr.ua за тегами «перейменування» та «перейменування вулиць».

Перейменування — саме на часі, і вартість придбання й заміни адресних вивісок — не найдорожча витрата Кривого Рогу. Про це детальніше читайте у нашому спецпроєкті «Бюджет Кривого Рогу». Для порівняння: понад 1 мільйон гривень комунальне підприємство «Міський тролейбус» готове витратити на дизайнерські послуги. Утримання фонтанів тільки в Центрально-Міському районі коштує понад 250 тисяч гривень. За мільйон у Кривому Розі закуплять 117 лавок.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” на території Дніпропетровської області триває процес перейменування об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики. З 27 квітня 2024 року у Кривому Розі цим займається обласна державна адміністрація. У місті перейменують ще 134 топоніми.



Посилання скопійовано в буфер обміну