Скільки коштує копання могили у Кривому Розі

Скільки коштує копання могили у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Поховання померлих дорослих у Кривому Розі офіційно коштує 3 тисячі 275 гривень ручним способом і 1475 гривень механізованим способом, померлих дітей — 815 гривень.

Хто організовує поховання померлих і надає ритуальні послуги у Кривому Розі, яка офіційна вартість могили та що робити, якщо ви дізнались, що переплатили за неї — журналістка 1kr.ua дізнавалась у Департаменту розвитку інфраструктури міста й Ритуальної служби міста Кривого Рогу.

Скільки коштують могили для дорослих і дітей


Згідно рішення виконкому Криворізької міської ради від 22.04.2024 року «Про встановлення вартості мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг для Комунального підприємства "Ритуал Сервіс Плюс" Криворізької міської ради», вартість послуги з копання могили становить:

- викопування ручним способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання біля могили, розмір могили 2,0 м х 1,0 м х 2,0 м

  • для поховання дорослих — 3275 грн,
  • для поховання померлих дітей — 815 грн;

- викопування механізованим способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання біля могили, розмір могили 2,0 м х 1,0 м х 2,0 м, для поховання померлих дорослих — 1475 грн.

- поховання та підпоховання урни з прахом померлого в існуючу могилу, розмір могили 0,8 м х 0,8 м х 1,0 м — 475 грн.

Де платити за могилу


Згідно відповіді на запит від директора комунального підприємства «Ритуал Сервіс Плюс», оплата за послугу копання могили здійснюється з обов'язковим укладанням договору-замовлення згідно зі статтею 12 Закону України «Про поховання та похоронну справу» у відділеннях ритуальних послуг КП «Ритуал Сервіс Плюс» КМР за адресами:

- вулиця Ярослава Мудрого, будинок 48, корпус А, перший поверх, офіс №119;
- вулиця Щепкіна, 2, прим. 2.

Після укладання договору-замовлення є можливість оплати за послуги безготівковим способом на розрахунковий рахунок підприємства. У разі безготівкового розрахунку, якщо замовником помилково перераховані зайві кошти, вони повертаються на розрахунковий рахунок платника відповідно до чинного законодавства на підставі письмового звернення замовника. Як бути тим, хто випадково сплатив зайві кошти готівкою, не повідомляється, як і про можливість розрахунку готівкою взагалі.

Хто здійснює організацію поховань

Згідно з відповіддю на інформаційний запит журналістці «Першого Криворізького» від Департаменту розвитку інфраструктури, комунальне підприємство «Ритуал Сервіс Плюс» КМР згідно рішення Криворізької міської ради від 25.07.2012 №1243 є ритуальною службою у Кривому Розі, основним завданням якої, згідно статті 9 Закону України про «Поховання та похоронну справу» є здійснення й організація поховань померлих та надання ритуальних послуг.


Де подивитись детальну інформацію


Рішенням Криворізької міської ради від 28.05.2010 №3816 затверджено «Положення про порядок надання ритуальних послуг на території міста Кривого Рогу, з яким можна ознайомитись на офіційній сторінці виконкому міськради.

Напишіть в коментарях, скільки ви платили за могили у Кривому Розі. Про те, як ховать у Кривому Розі загиблих військовослужбовців, ми напишемо окрему статтю.




Посилання скопійовано в буфер обміну