В Україні арештували майно довіреної особи Януковича на понад 1 мільярд гривень

В Україні арештували майно довіреної особи Януковича на понад 1 мільярд гривень

Фото: СБУ

Правоохоронці арештували майно довіреної особи Віктора Януковича, колишнього народного депутата на понад 1 мільярд гривень. Його підозрюють у фінансуванні окупаційних угруповань РФ.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Заблоковані активи — це банківські рахунки та 4 квартири у Києві, будинок та земля поблизу столиці, а також 7 авто преміум класу, серед яких Maybach.

Фігурант був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича та входив до забороненої Партії регіонів.

За матеріалами справи, ще до початку повномасштабної війни екснардеп виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».
Насамперед це знеболювальні засоби для аптечок рашистів та військових шпиталів самопроголошених республік.

Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармкомпанію у тимчасово захопленій Горлівці на Донеччині.

Після відкриття рахунків у «республіканському банку ДНР» підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету терористичної організації «ДНР» податки, які згодом йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомилипро підозру у фінансуванні тероризму, вчиненому організованою групою осіб (частина 3 стаття 258-5 Кримінального кодексу України).

Щодо екснардепа та інших фігурантів триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну