Незаконно переправляли військовозобов`язаних до Молдови: судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини

Незаконно переправляли військовозобов`язаних до Молдови: судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону

За організацію незаконного переправлення військовозобов'язаних до республіки Молдова судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.
52-річний батько та 29-річний син змовились та збирались влаштувати для військовозобов’язаного незаконний трансфер до Республіки Молдови.

Батько, будучи військовослужбовцем ЗСУ в особистій розмові зі знайомим повідомив тому, що може допомогти з перетином державного кордону України. Знайомий вагався. Тоді батько задіяв сина.

Вони у двох три місяця завіряли військовозобов’язаного, що проблем не буде, бо вони неодноразово допомагали незаконно виїхати на територію Республіки Молдова іншим особам. Коли чоловік погодився, йому висловили вимогу про надання грошових коштів у сумі 6800 доларів США.

Затримали обвинувачених за статтею 208 КПК України – під час одержання грошей.


Під час санкціонованого обшуку у батька було знайдено та вилучено автомат системи Калашникова та патрони до нього.

Чоловікам інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, а батьку ще і незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами (частина 3 статті 332, частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Раніше ми писали про те, що до суду скерували обвинувальний акт стосовно групи людей, які розпродали військове майно на загальну суму майже 200 000 гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну