Ексміністру України повідомили про підозру у проведенні підривної діяльності проти країни

Ексміністру України повідомили про підозру у проведенні підривної діяльності проти країни

Фото: Офіс Генерального Прокурора

Колишньому українському міністру повідомили про підозру в тому, що він надає РФ допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Колишній український міністр, переховуючись на території Росії від кримінальної відповідальності, надає РФ допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Використовуючи російські медіа, експосадовець здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з РФ.

Підозрюваний взяв участь у створенні та публікації низки відеозаписів, дайджестів. Їх мета - поширення російських наративів щодо необхідності ліквідації української держави та її інституцій, зокрема через заперечення самого факту існування незалежної України.

У своїх виступах ексміністр визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, виправдовує її та прославляє представників збройних формувань РФ. Висловлювання експосадовця мають пропагандистський характер та містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на досягнення військово-політичних цілей керівництвом РФ стосовно України.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді, в тому числі в умовах воєнного стану, а також виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників (частина 1, 2 статті 111, частина 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України).

Раніше ми писали про те, що СБУ повідомила про підозру судді, який під виглядом відрядження відпочивав на Карибах.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну