У Кривому Розі перейменують багато вулиць, а також площу Визволення: як запропонувати нову назву

У Кривому Розі перейменують багато вулиць, а також площу Визволення: як запропонувати нову назву

Фото: wikimapia.org (ілюстрація)

Дніпропетровська обласна військова адміністрація оголосила про збір пропозицій щодо нових назв топонімів у населених пунктах області, в тому числі у Кривому Розі. У перелік потрапила й площа Визволення.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Відповідно до Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” на території Дніпропетровської області триває процес перейменування об’єктів топонімії, назви яких містять символіку російської імперської політики.

У Кривому Розі перейменовуватимуть такі топоніми:


Подати пропозиції щодо нових назв вищезазначених об’єктів топонімії можна:
  • у письмовому виді на поштову адресу: Дніпропетровська обласна державна адміністрація, проспект Олександра Поля, 1, Дніпро, 49004;
  • в електронному форматі на електронну пошту: [email protected]

Пропозиції у письмовому виді або електронному форматі подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

Юридичні особи подають пропозиції у письмовому виді або електронному форматі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Пропозиції обов’язково повинні містити обґрунтування та коротку інформаційну довідку про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату, назву історичної події тощо, назви яких пропонується присвоїти.

Збір пропозицій триватиме до 19 липня 2024 року включно.

Анонімні пропозиції, а також пропозиції, що надійдуть після 19 липня 2024 року або без обґрунтування та інформаційної довідки, розглядатися не будуть.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну