У Кривому Розі затримали двох чоловіків, які за гроші допомагали уникнути мобілізації

У Кривому Розі затримали двох чоловіків, які за гроші допомагали уникнути мобілізації

Фото: Національна поліція Укаїни

Правоохоронці у Кривому Розі викрили двох заступника командира військової частини та колишнього військовослужбовця, які допомагали чоловікам за 10 тисяч доларів отримати медичну довідку з фіктивним діагнозом задля уникнення мобілізації.

Про це повідомляє Нацполіція України.

За даними слідства, маючи вплив на посадових осіб військово-лікарської комісії, військові допомагали чоловікам отримати законні підстави для ухилення від мобілізації.

Вони брали з чоловіків по 10 тисяч доларів за отримання медичної довідки з фіктивним діагнозом та надалі відповідного висновку ВЛК для зняття з військового обліку.

Поліцейські 11 липня затримали службовця військової частини та його спільника на території однієї з міських лікарень одразу після отримання неправомірної вигоди. Окрім того, правоохоронці вилучили з автомобіля одного зі правопорушників 10 тисяч доларів.

Наразі обом фігурантам справи повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Першого Криворізького" .

Посилання скопійовано в буфер обміну