На Дніпропетровщині судитимуть шахраїв за агробізнесову аферу на 28 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині судитимуть шахраїв за агробізнесову аферу на 28 мільйонів гривень

Фото: Нацполіція

На Дніпропетровщині судитимуть п?ятьох учасників злочинної організації шахраїв за агробізнесову аферу на понад 28 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Діяльність злочинної організації організував 54-річний кримінальний авторитет. Для безперебійного функціонування шахрайської схеми із заволодіння грошима потенційних жертв, лідер угруповання залучив до протиправної діяльності чотирьох співучасників. Останні відповідали за пошук довірливих громадян. Чоловіки пропонували громадянам інвестувати гроші в агробізнес під 360% річних.

Згідно з розробленою схемою, колишній працівник банківської установи надав клієнтську базу, а керівник товариства, в яку власне й інвестували громадяни, виступав гарантом їхніх вкладень. Решта учасників групи спілкувалися з клієнтами, брали в них гроші та надавали розписки про отриману готівку.

Потерпілим обіцяли надприбутки від інвестицій власних коштів в аграрний бізнес під 360% річних, проте всі отримані «інвестиції» фігуранти передавали лідеру злочинної організації, який розподіляв їх між усіма учасниками афери.

Чоловікам повідомили про підозри відповідно до участі кожного з фігурантів. Дії обвинувачених кваліфіковані за частиною 1 та 2 статті 255 (створення та участь у злочинній організації), частиною 2 та 3 статті 27, частиною 4 статті 28, частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також за результатами проведених обшуків на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей правоохоронці вилучили майна на понад 20 мільйонів гривень, а також боргові розписки, чорнові записи та печатки різних суб’єктів господарювання.


Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: проросійського блогера засудили до 15 років за шпигунство і агентурну мережу.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну