У Кривому Розі засудили чоловіка, який стріляв з пістолета у перехожих через свою собаку

У Кривому Розі засудили чоловіка, який стріляв з пістолета у перехожих через свою собаку

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі нетверезий чоловік стріляв у перехожих з пістолета через свою собаку. За це отримав покарання суду.

Про це йдеться у вироку Тернівського суду Кривого Рогу, винесеному в травні 2024 року.

13 грудня 2019 року чоловік вдома вживав спиртні напої. Трохи згодом, взявши з собою пістолет, прийшов до Криворізького протитуберкульозного диспансеру, що у Тернівському районі міста.

До центрального входу тубдиспансеру йшла незнайома йому жінка. Підійшовши до неї та стоячи за 2 метри, чоловік без причини направив в голову пістолет.

Злякавшись, та почала тікати до найближчої лісосмуги. Висловлюючись нецензурно, чоловік вистрілив в її сторону пару разів. Однак не влучив та не завдав їй тілесних ушкоджень.

Попрямувавши далі по дорозі, ще 2 рази безпричинно вистрілив в двох незнайомих перехожих.

Один з них, отримавши вогнепальне кульове поранення обличчя, побіг в сторону автодороги по вулиці Євгена Чикаленка (колишня Кемерівська).

Підійшовши до другого, нетверезий нападник приставив тому до лоба пістолет та почав агресивно нецензурно ображати. На що перехожий зробив зауваження щодо пострілів та поранення постраждалого.

Не реагуючи, стрілець направився до лісосмуги, куди втік поранений. З відстані приблизно 30 метрів знов 2 рази вистрілив у нього, через що той почав тікати до центрального входу диспансеру.

Покинувши місце злочину, нападник направився до провулку, де його затримала поліція, що прибула за викликом.

У суді обвинувачений пояснив наступне. Того грудневого дня після сварки з дружиною став пити горілку та згадав, що напередодні його собака під час вигулу наштрикнулася на шприц.

Їх багато розкидано по тій місцевості людьми, які вживають наркотики. Через це чоловік був змушений звернутися до ветеринара.

Тому, взявши свій заряджений пістолет та супроводжуючи собаку, пішов зазначену ділянку, де постійно збираються наркомани. Хотів провести з ними бесіду.

Наближаючись до місцевості, приблизно на відстані 10 -12 метрів побачив двох чоловіків та жінку, які між собою спілкувалися. Визначивши їх для себе як осіб, які вживають наркотики, почав у їх бік гучно нецензурно висловлюватися. Одночасно вистрілив в їх бік з пістолету.

Намагався відшкодувати потерпілому завдану шкоду, але його адвокат рекомендував йому поки цього не робити. Готовий компенсувати заподіяне.

Суд визнав чоловіка винним в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та хуліганстві (частина 1 стаття 121, частина 4 стаття 296 Кримінального Кодексу України.

Покаранням стали 5 років увязнення, які замінили 1 роком умовно.

Також обвинувачений має сплатити постраждалому компенсацію – 100 000 гривень.

Більше про те, які рішення та вироки виносять суди Кривого Рогу, читайте у спецтемі «Рішення суду».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну