Майже 50 000 гривень на ремонт дитячого майданчика, який криворіжці не помітили

Майже 50 000 гривень на ремонт дитячого майданчика, який криворіжці не помітили

Фото: Перший Криворізький

У 2023 році на ремонт дитячого майданчика, який знаходиться навпроти будинку Івана Авраменка, 10, що у Саксаганському районі Кривого Рогу, виділили майже 50 000 гривень. Однак, місцеві кажуть, що не бачили, щоб на майданчику проводили усі ремонтні роботи.

Інформацію про ремонт редакції «Першого Криворізького» надав виконком у відповіді на запит. Вони зазначили, що на ремонт, який провели у 2023 році, виділили 49 377,20 гривень. Відповідні закупівлі знаходимо на сайті Prozorro.

Виконком пояснив, що під час ремонту замінили окремі дерев'яні елементи майданчику, встановили дитячу гойдалку, пофарбували дерев'яне та металеве обладнання, а також завезли пісок.

Однак, місцеві мешканці, які разом зі своїми дітьми грають на цьому майданчику, розповіли, що не бачили, щоб робили якийсь ремонт минулого року. Помітили тільки, що замінили частинку огорожі, яка була зламана, та повісили 4 гойдалки, 2 з них на цей час вже зламалися, тому їх зняли. А завезення піска та фарбування інших об'єктів майданчика вони не бачили.

З фото бачимо, що піску мало, а лавки, гойдалки та гірки не пофарбовані. Окрім того, зламалася частина конструкції гірки.



У тендері редакція також помітила завищені ціни на деякі предмети. Зокрема, ціна 1 метра кубічного дошки ІІІ сорту, струганої в чверть та товщиною 40 міліметрів вказана 17 000 гривень, однак в онлайн-магазинах знаходимо ціни, які сягають максимум 9 000 гривень.



Також ціну за дерев'яну дитячу гойдалку вказали 1 000 гривень. А в Інтернеті максимум знаходимо ціну у 500 гривень.



Ціна 1 метру кубічного піска вказана 900 гривень, однак на Prozorro Market знаходимо ціни максимум у 500 гривень.


Також на Prozorro бачимо, що переможцем у тендері став фізичний підприємець Анатолій Дущенко. Згідно з Youcontrol, він зареєстрував ФОП у вересні 2020 року. За 2023-2024 роки він отримав держзамовлень на суму 661 291 гривень. Замовником був лише виконком Саксаганської районної ради.

Тільки у травні та червні 2024 року ФОПовець отримав 4 замовлення від виконкому на суму 217 605. 3 замовлення з яких на ремонти дитмайданчиків і 1 — на демонтаж зупиночного павільйону «КЦРЗ».

Читайте також: У Саксаганському районі Кривого Рогу відремонтували дитячий майданчик: де саме.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну