У Дніпрі викрили банду, яка крала гроші з телефонів загиблих військових

У Дніпрі викрили банду, яка крала гроші з телефонів загиблих військових

Фото: Нацполіція

У Дніпрі затримали злочинну групу, яка викрадала телефони загиблих військовослужбовців та через онлайн-банкінг списувала гроші.

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області в telegram.

4 липня відбулися 12 санкціонованих обшуків за участі спецпризначенців. У злочинців вилучили мобільні телефони та понад 100 сімкарток різних операторів, банківські картки та комп’ютерну техніку. Також під час слідчих заходів вилучили військовий одяг та спорядження, яке належало померлим.

За такою схемою зловмисники накрали майже 1,5 мільйона гривень з рахунків загиблих героїв. Такі оборудки вони встигли провести вже до понад 20 злочинних епізодів.

Злочинці мали доступ до бюро судово-медичної експертизи, куди доставляли тіла загиблих на фронті військовослужбовців та їх особисті речі.

Викравши мобільні телефони померлих, вони змінювали паролі та входили в онлайн-банкінг. Частину коштів знімали готівкою у банкоматах, іншу частину - перераховували на свої банківські рахунки та оформлювали кредити й розстрочки на товари.

Чоловіки також викрадали особисті речі військових, які потім продавали через інтернет. Злочинна діяльність затриманих тривала впродовж 2023-2024 років.

Всім фігурантам віком від 27 до 42 років вручені повідомлення про підозру за скоєння злочинів, за частиною 4 статті 185,частиною 2 статті 361 частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Зараз їх тримають під вартою. Також в рамках відкритих кримінальних проваджень встановлюють причетність до злочинів інших осіб.

Читайте також: СБУ викрила пастора-колаборанта, який завербував синів для шпигунства за ЗСУ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну