Криворізька громада — лідер за кількістю закритих ФОПів та компаній, — Youcontrol

Криворізька громада — лідер за кількістю закритих ФОПів та компаній, — Youcontrol

Фото: Freepik (ілюстрація)

За перші півроку 2024 року у Криворізькій громаді закрилось найбільше ФОПів та компаній порівняно з іншими громадами Дніпропетровщини.

Про це йдеться на сайті Youcontrol.

За 6 місяців на Криворіжжі закрилося 1,4 тисячі ФОПів та 42 компанії.

Загалом в Україні найбільше ФОПів закрили у секторах роздрібної торгівлі – понад 29 тисяч, інформаційних технологій – майже 16 тисяч та інших послуг – 9,7 тисячі.

Секторами лідерами за кількістю закритих підприємств стали оптова торгівля – 194 компанії, операції з нерухомістю – 148 та будівництво – 95.

Всього ж в країні закрили майже 92 000 ФОПів, що на 54% більше, ніж за такий же період минулого року. А також 1,5 тисячі компаній, що на 15% більше.

Однак, за 6 місяців в Україні відкрили 13 тисяч нових компаній та майже 148,5 тисяч ФОПів.

«Збільшення закриття відбувається на фоні зростання кількості реєстрацій нових компаній та ФОПів, а отже – це в комплексі свідчить про активізацію ділового життя на третій рік повномасштабної війни», — пояснив фінансовий аналітик YouControl Роман Корнилюк.

Також Роман зауважив, що у 2022-2023 роках власники та ФОПи часто не мали можливості юридично оформити закриття свого бізнесу, навіть якщо їх діяльність зупинилася. Тому частина запитів на закриття у 2024 році – це "відкладений попит" з попередніх років.

Читайте також: 59% нових ФОПів в Україні у 2024 році відкрили жінки.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну