Затримали агентів РФ, які під виглядом наречених шпигували за військовими об`єктами на Дніпропетровщині

Затримали агентів РФ, які під виглядом наречених шпигували за військовими об`єктами на Дніпропетровщині

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала двох агентів РФ, які коригували атаки по військовій інфраструктурі на Дніпропетровщині та Одещині.

Про це повідомляє СБУ у telegram.

Агенти обходили місцевість та під виглядом прогулянок наречених фотографувались на фоні потрібних об’єктів. Після чого готували звіт та відправляли своєму куратору з ФСБ РФ.

Однак, СБУ зірвала плани ворого та затримала пару, коли вони шпигували поблизу потенційної цілі.

Окрім того, 23-річний хлопець з Одеси мав розклеїти по місту 100 листівок проти мобілізації та підпалити електропідстанцію. Російські спецслужбовці помітили його у травні 2024 року у анонімних чатах Телеграму, де обговорюють питання ухилення від мобілізації. Після чого хлопець залучив й свою подругу.

Під час обшуків у будинках зловмисників вилучили мобільні телефони, банківську картку, на яку надходили гроші, та партію антиукраїнських листівок.

Хлопцю повідомили про підозру у держзраді, вчиненої в умовах воєнного стану. А спільниці — за несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Наразі правопорушник перебуває під вартою, щодо його спільниці вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від 8 років до довічного терміну ув’язнення.




Читайте також: Отримували мільйонні доходи від збуту наркотиків: на Дніпропетровщині викрили підозрюваних.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну