Щоб вони бачили ціль: у Кривому Розі пройшов пікет в підтримку чітких термінів служб

Щоб вони бачили ціль: у Кривому Розі пройшов пікет в підтримку чітких термінів служб

Фото: Перший Криворізький

29 червня на 95-кварталі Кривого Рогу родини військових, які перебувають на фронті понад 2 роки, зібрались на 13 всеукраїнський пікет.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

За словами організаторки пікету, Лілії Цьоми, Президент не відреагував на петицію за встановлення чітких термінів служб, яка зібрала понад 26 000 підписів та мала бути розглянута протягом 10 днів починаючи з 15 травня.

«Я просила у петиції, щоб він або записав відео або написав свій коментар. І від Офісу Президента також ніяких коментарів не було».

Також Лілія говорить, що усі питання, які пов'язані з терміном служби, переадресовуються на Міністерство оборони та Генштаб.


Щодо самого всеукраїнського пікету Лілія розповідає, що було дуже багато випадків, коли перед пікетами їх звинувачували в ІПСО. Окрім того, перед 13 мирним пікетом за встановлення чітких термінів служби захід України піддався атаці ботів. Вони у телеграм-каналах писали, що це пікет проти ТЦК.
Лілія закликає не вестися на провокації:

«Ми жодним чином не закликаємо проти влади, ми жодним чином не закликаємо проти ТЦК. Ми не кредитуємо військово-політичне керівництво нашої держави. Але ж ми в законні способи намагаємось вибороти терміни служби для наших захисників. Це вся наша мета наразі».
Родини військових вимагають від влади прийняти терміни служби зараз, щоб люди бачили ціль. Нехай вона буде через пів року або 8 місяців, але захисникам необхідно знати, коли вони можуть повернутися до своєї сім'ї.

Лілія говорить і про те, що через нерозуміння термінів багато людей розлучаються, а деякі захисники виснажені і вже не витримують, та можуть порушити закон.

Однак відповіді від влади родини досі чекають.

«Те, що ми робимо, або цього недостатньо або нас просто ігнорують. Тобто, ми ще не стали тою рушійною силою, котра все ж таки б відкрила очі владі на проблему».


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну