Офіцера ДСНС з Дніпропетровщини засудили за держзраду

Офіцера ДСНС з Дніпропетровщини засудили за держзраду

Фото: Перший Криворізький/ілюстраційне фото

Павлоградський міськрайонний суд визнав винним у державній зраді капітана, начальника караулу державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Про це "Першому Криворізькому" стало відомо з вироку суду опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, офіцер ДСНС на початку квітня 2022 року у месенджері Viber надіслав абоненту "Пожежник 1 Вайбер" текстові повідомлення, в яких розкрив детальну інформацію щодо порядку переміщення через контрольно-пропускні пункти, а також назвав умовні позначки та паролі, які діяли на блокпостах протягом доби.

За номером телефону, з яким контактував капітан ДСНС, було встановлено співрозмовника, який внесений до сайту "Миротворець" та виявився співробітником 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Росії, мешканець міста Бєлгород.

У судовому засіданні підсудний свою вину не визнав та заявив, що кримінальне провадження сфальсифіковане, докази є сфальшованими й до нього слідчий СБУ нібито застосовував недозволені методи досудового розслідування.

Однак, суд визнав рятувальника винним та призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зрадника також лишили спеціального звання – капітан служби цивільного захисту.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну