Немає води місяць: скарги мешканців Тернівського району Кривого Рогу та відповіді Кривбасводоканалу

Немає води місяць: скарги мешканців Тернівського району Кривого Рогу та відповіді Кривбасводоканалу

Фото: Перший Криворізький

Мешканці Тернівського району Кривого Рогу скаржаться на те, що у них місяць немає води.

Про це редакції «Першого Криворізького» повідомив один з мешканців району Роман.

За словами Романа, приблизно 1 червня почалися проблеми з водою, а саме низький тиск постачання. Перший тиждень вода хоч з невеликим тиском, але постачалася. Починаючи з другого тижня вода з'являлась з маленьким тиском о 5 годині ранку та пропадала близько 9 години. Потім могла з'явитися близько 18:00 до 22:00 чи 23:00.

Але з часом, повідомляє Роман, проблема з водою загострилася. З 24 ж червня вода не постачається у ті ж години, як раніше. Вода може постачатися лише декілька годин вранці.

«Вода була три дні минулого тижня (з 17 до 23 червня — авт.), ще один день цього тижня. І за весь місяць, якщо рахувати ті дні, що вона ледве-ледве лилася, то це, може, ще дні 4», — пояснює Роман.

Також містянин відзначає, що тиск зовсім припиняється з 5 поверху будинку, а на нижніх поверхах він малий.

Якщо ж проглянути Telegram-канал Кривбасводоканалу, то бачимо, що така проблема у будинках за 42 адресами. Налагоджувальні роботи на насосній станції тривали ще з травня місяця, однак тоді компанія повідомляла, чи працює ремонтна бригада і о котрій розпочнуться роботи. Починаючи ж з червня Кривбасводоканал не вказує стан виконання робіт.


Скріншот за 28 червня 2024 року

Окрім того, Кривбасводоканал публікує окремий список адрес, за якими зовсім не постачається вода через налагоджувальні роботи по стабілізації тиску:


Скріншот за 28 червня 2024 року

Роман неодноразово звертався як письмово, так й за телефоном до Кривбасводоканалу, міського контакт-центру 15-20 та обласного 15-45, окрім того, звертався й до Північного цеху водоканалу.

Однак йому повсюди відповідають, що «ситуація важка, не вистачає працівників і вони працюють в обмежених умовах фінансування», за словами Романа.



Зі скріншотів бачимо, що Кривбасводоканал кожен раз відповідає, що заявка прийнята та продубльована. Наразі цілодобово тривають роботи, а точні терміни виконання робіт не можуть надати.

На 15-20 заявка, яка залишена 4 червня, постійно відтерміновується.

«На 15-45 відповідають, що вони на це не мають впливу, це в компетенції облдержадміністрації. Однак, там відповідають, що за це відповідає міськвиконком, адже Кривбасводоканал це комунальне підприємство. Але у свою чергу міськвиконком каже, що не може вплинути на це, це справа водоканалу», — розповідає Роман.

Однак, 15-45 перенаправив звернення до Кривбасводоканалу, на що він відповів:

«Виявлення та усунення причини буде виконано в робочому порядку найближчим часом».

Додатково компанія пояснила, що вона працює незважаючи на заборгованість криворіжців у 617 мільйонів гривень, а також у рамках обмеженого фінансування та нестачі робітників.

Також у листі йдеться про те, що у першу чергу ремонти виконуються там, де вода зовсім не постачається та там, де є значні витоки питної води в системі.


Також Роман повідомляє, що на проїжджій частині постійно тече вода від поривів труб.

Читайте також: Витік води на дитмайданчик та його незадовільний стан: скарги мешканців Покровського району Кривого Рогу.

Чтобы узнавать новости Кривого Рога и всей Украины первыми, присоединяйтесь к viber-каналу "Первого Криворожского".

Посилання скопійовано в буфер обміну