Скільки в Кривому Розі витратили на ревізію та поточний ремонт флагштока

Скільки в Кривому Розі витратили на ревізію та поточний ремонт флагштока

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі на початку літа провели поточний ремонт найвищого флагштока в місті й на це витратили майже 200 тисяч гривень. У додатку до договору вказано, що більше половини цих коштів підуть на заробітну плату робочих.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», посилаючись на сайт держзакупівель Prozorro.

Нагадаємо, у 2021 році в Кривому Розі встановили найбільший у місті флагшток. За час його експлуатації виникла потреба проведення ревізії та поточного ремонту підйомного і поворотного механізмів прапора України.

Із 1 травня 2023 року балансоутримувачем стели з державною символікою є комунальне підприємство «Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького» Криворізької міської ради. За інформацією адміністрації КП, на час виконання робіт 8 та 9 червня 2024 року вони знімали прапор України на флагштоку в парку Героїв, було заплановане проведення висотних робіт із поточного ремонту та ревізії поворотного механізму прапора, лебідки і заміни тросу.

На послуги з поточного ремонту й технічного обслуговування стели з державною символікою, встановленої в парку Героїв, виділили 199 999,94 грн.

Комунальне підприємство в особі директора Романа Катриченка 16 травня підписало договір із фізичною особою — підприємцем Гутовським Сергієм Анатолійовичем на послуги з поточного ремонту і технічного обслуговування флагштока. Зазначимо, що вже 19 червня було підписано додаткову угоду про зменшення суми договору на 4 301,64 грн у зв’язку зі зменшенням обсягів надання послуг. Таким чином, загальна сума договору становила 195 698,30 грн.

У додатковій угоді є калькуляція послуг із поточного ремонту й технічного обслуговування флагштока, з якою наші читачі можуть ознайомитись на скриншоті нижче.

За інформацією аналітичної платформи YouControl, ФОП Гутовський Сергій Анатолійович був зареєстрований 31 травня 2016 року. Відтоді підприємець регулярно вигравав тендери від районних відділів освіти, департаменту розвитку та інфраструктури міста, КП «Парковка та реклама«, ТОВ «Сітісервіс-КР». Фірма обрізала дерева та прибирала гілки, обслуговувала генератори, ремонтувала укриття, замінювала адресні вивіски на будинках, ремонтувала міжпанельні шви, утеплювала горищне перекриття в будинку тощо.

Флагштоки в Україні

Нагадаємо нашим читачам, як у 2021 році до 30-річчя Незалежності України по всій країні почали встановлювати величезні флагштоки, аби на них повісити до державних свят синьо-жовтий стяг.

Експертна організація StateWatch, зібравши інформацію обласних державних адміністрацій, системи Prozorro та локальних медіа, повідомляла, що флагштоки встановлювали в 17 областях і на ці проєкти планували витратити 170,7 млн грн з державного та місцевих бюджетів.

Найдорожчим тоді стало встановлення стели з державною символікою в Харкові. На будівництво флагштока, а також відновлення елементів благоустрою території зеленої зони планували витратити 24,5 млн грн. Другий за вартістю флагшток мав бути встановлений у м. Бровари Київської області. Вартість цього будівництва — 20,7 млн грн, висота флагштока — 72 метри. Наступні за вартістю флагштоки заввишки 50 метрів планували встановити у Вінницькій (15 млн грн) і Житомирській областях (13,8 млн грн). А от у Сумській, Тернопільській, Одеській і Херсонській ОДА повідомили, що встановлюватимуть найвищі прапори без залучення бюджетних коштів. У Києві 90-метровий флагшток вартістю 47,5 млн грн встановили у 2020 році на кошти меценатів. У Дніпрі 72-метровий флагшток встановили ще у 2018 році, а в Кривому Розі флагшток заввишки 72 метри встановили у 2021 році.

15 березня 2021 року Департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації в межах спрощеної закупівлі уклав договір на виконання проєктної документації за об’єктом «Нове будівництво об’єкта монументального мистецтва (стели з державною символікою) у Кривому Розі» з ТОВ «Форт проект» на суму 1 030 821,96 грн.

У додатковій угоді вказано, що через внесення змін до завдання з проєктування складу та обсягу робіт було зменшено вартість до 646 188,75 грн. На цю суму ТОВ «Форт проект» мало провести такі роботи:

  • інженерно-геологічні;
  • топогеодезичні;
  • проєктні;
  • візуалізація об’єкта;
  • супутні;
  • додаткові.



Після підписання договору на виконання проєктної документації, вже через 4 дні,
19 березня 2021 року, Департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації оприлюднив інформацію про тендер на нове будівництво об’єкта монументального мистецтва (стели з державною символікою) за адресою: м. Кривий Ріг в районі проспекту Металургів. На це було виділено 8 113 592,40 грн.

Участь у тендері взяли дві фірми: приватне підприємство «Спецбудмонтаж-21» із пропозицією у 8 112 681,61 грн і товариство з обмеженою відповідальністю «СК “Стройінвест”» із пропозицією 8 085 470,18 грн.

19 квітня було укладено договір із ТОВ «СК “Стройінвест”» на суму 8 085 470,18 грн. У додатковій угоді від 26 жовтня вказано, що замовник і генпідрядник розірвали договір за згодою сторін у сумі 404 273,76 грн, з них ПДВ 20% — 67 378,96 грн.

На сайті державного ресурсу Spending, де можна відслідковувати оплати підрядникам із бюджетів міста, області, країни, вказано, що проплати на будівництво цього об’єкта становили 7 681 196,42 грн.



На 72-метровому флагштоку синьо-жовтий стяг підняли 23 серпня 2021 року, у День Державного прапора України. На його урочисте підняття у Кривий Ріг приїхали тодішній голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, були присутні народні депутати України, голова Криворізької райдержадміністрації Євген Ситниченко, заступник криворізького міського голови Євген Удод. Також на свято запросили Героїв України, кавалерів ордена Трудової Слави, почесних громадян міста, депутатів міськради.

Посилання скопійовано в буфер обміну