Слайд за слайдом: перша PowerPoint Party у Кривому Розі

Слайд за слайдом: перша PowerPoint Party у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

21 червня у Кривому Розі Центр сучасної культури в Кривому Розі (KRCC) провів культурний вечір у новому для містян форматі. Місцем зустрічі став криворізький ресторан Grusha Georgia.

Проєктний менеджер КРСС Кароліна Маковська про те, як виникла ідея:
«Я побачила в інтернеті статтю і відео про такий формат, почала цікавитися як проходять такі вечірки. Я запропонувала своїм колегам і всі погодились».

PowerPoint Party – відносно новий тренд, у якому Microsoft PowerPoint використовується для розваг, а не для традиційних ділових і академічних асоціацій. Така концепція прийшла до нас з США і завдяки TikTok набула популярності в Європі та колишніх країнах СНД (Співдружність Незалежних Держав).

Особливо популярними такі вечірки стали під час карантину через COVID-19. На цій вечірці учасники показують презентацію на свою тему іншим учасникам, а після презентації обмінюються питаннями та враженнями.

На захід прийшли понад 20 людей, 5 з них підготували презентації. Пізніше до заходу доєдналися і гості ресторану, зацікавлені жвавим обговоренням презентацій.

Попри розважальний характер вечірки, учасники обрали досить цікаві та серйозні теми для обговорення.

Наприклад, Юлія Коваленко – ментор з особистого зростання та психолог – розповіла про важливість розвитку власної свідомості. Головна теза її презентації – наше життя залежить від того, на що направлені наша увага і свідомість.

«У світі 8 мільярдів людей, і лише 1% з них – найбагатші та найвпливовіші. Це ті люди, які вміють керувати своєю свідомістю і розглядають декілька шляхів до своєї цілі», — мовила Юлія.
Своєю метою дівчина вважає змінити свідомість людей, щоб кожна людина могла побачити власні можливості для втілення власних ідей в реальність.


Майбутній історик Владислав розповідав про сенс історії для сьогоднішньої людини, та як історія пов’язана з психологією людей. Він впевнений, що історія – це не просто наука чи предмет у школі, чи університеті, а досвід нас та наших предків.

«Навіть цей захід – це теж історія», – зауважив Владислав. Присутні дискутували над питанням «Чи може людина з психологічною нестабільністю правильно бачити історію і правильно оцінити власний досвід?». Висновками презентації стали ідеї, що люди пишуть історію, тому вона має певний суб’єктивний контекст; людина переписує історію, і це нескінченний цикл.


Співзасновник та дизайнер онлайн-медіа Кривого Рогу «Невтомне» Єгор Гуков у своїй презентації «Дизайн без дизайну» поділився з гостями основами дизайну, всі етапи створення проєкту, дав поради та показав допоміжні ресурси для крутого дизайну презентацій.




Незвичною темою презентації здивувала Наталія Мигуцька. Студентка Європейського університету розповіла про свій улюблений вид спорту – автоперегони, а саме про популярне міжнародне змагання у світі «Формула-1».

Це чемпіонат світу з кільцевих автоперегонів на автомобілях з відкритими колесами (болідах), який відбувається під егідою Міжнародної автомобільної федерації. Наталія розповідала про кожну з 10 команд, їх склад та специфіку проведення перегонів.



З останньою презентацією виступила одна з організаторів PowerPoint Party Кароліна. Вона розповіла про батька своєї подруги – Михайлова Сергія Борисовича – українського ювеліра, члена Дніпропетровської організації спілки художників України.
Він був єдиним дипломованим майстром народної творчості нашого регіону в 90-х та 2000-х роках, виступав експертом дорогоцінних порід каміння та металів, проводив консультації та навчав ювелірної справи. У Кривому Розі була його власна майстерня, яка функціонує і зараз.


Справжнім сюрпризом-завершенням цієї презентації та вечірки став фуршет. На столі було все, що так полюбляв Сергій Борисович – ікра, ковбаса, сири та вино.


За словами присутніх, PowerPoint вечірка їм сподобалась. Кожен міг прийти з цікавою їм темою та поділитися своїми ідеями з іншими. Це вільний формат, де немає місця критиці. Люди відпочили якісно, весело, з повагою до інших. Затишна атмосфера підвалу ресторану лише доповнювала цю вечірку.

Учасниця Юлія, яка найпершою виступала з презентацією про свідомість, поділилася, що це цікавий досвід, який хотілось би повторити. Інші ж гості заходу пожалкували, що не підготували власні презентації, адже це виявилося досить незвично і круто.

Оскільки вечірка зібрала багато позитивних відгуків, то проєктний менеджер КРСС Кароліна запевнила, що захід такого формату точно не останній: «Раз на місяць в п’ятницю ми проводимо культурні п’ятниці на різні теми, присвячені майбутнім подіям або тим, що зараз на часі. У нас дуже серйозні події, а зараз вирішили трошки розслабитися і провести PowerPoint вечірку».

За анонсами нових культурних заходів можна слідкувати на сторінках Центру сучасної культури у фейсбук, інстаграм та на сайті інституції.


Авторка статті: Студентка МВС-22 ДУЕТ Марина Білан

Посилання скопійовано в буфер обміну