Нетверезий криворіжець на місці ДТП пропонував поліції хабар: яку суму та як його покарали

Нетверезий криворіжець на місці ДТП пропонував поліції хабар: яку суму та як його покарали

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі нетверезий водій пропонував поліцейському хабар, потрапивши у дорожньо-транспорту пригоду. За це отримав покарання суду.

Про це йдеться у вироку Жовтневого суду Кривого Рогу, винесеному в березні 2024 року.

15 вересня 2023 року криворіжець потрапив у ДТП та знаходився біля електроопори по вулиці Фабричній у Покровському районі Кривого Рогу.

Будучи в нетверезому стані, запропонував поліцейському 15 000 гривень хабаря за непритягнення його до адміністративної відповідальності за:
  • статтею 130 (керування в алкогольному стані) Кодексу про адміністративні правопорушння;
  • статтею 124 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) КУпАП;
  • статтею 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами).

На що правоохоронець йому відмовив.

У суді водій визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Його визнали винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за невчинення службовою особою певних дій (частина 1 стаття 369 Кримінального Кодексу України).

Покаранням став штраф 17 000 гривень.

Більше про те, які рішення та вироки виносять суди Кривого Рогу, читайте у спецтемі «Рішення суду».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну