Незаконна вирубка лісу та більш ніж 120 000 гривень збитків: на Криворіжжі засудили підприємця

Незаконна вирубка лісу та більш ніж 120 000 гривень збитків: на Криворіжжі засудили підприємця

Фото: Перший Криворізький

Незаконні дії підприємця з вирубки дерев завдали більш ніж 120 000 гривень збитків Новопільській об`єднаній тергромаді, що на Криворіжжі.

Про це йдеться у вироку Криворізького районного суду, винесеному в березні 2024 року.

Читайте також: Вирубав ліс на 150 000 гривень: на Криворіжжі затримали чоловіка

У квітні 2021 року підприємець найняв робітників, щоб вирубати сухі дерева, на що мав дозвіл Довгинцівської райради.

13 травня виконавці доповіли, що на дозволеній ділянці від вулиці Поповича до кладовища «Травневе» зрубили 22 дерева.

Тоді підприємець надав їм вказівку – далі вирубати дерева вздовж дороги від кладовища «Травневе» у напрямку села Львів, що між Кривим Рогом та Новопіллям. Запевнив, що має на це дозвіл.

Того ж дня робітники зрубили ще 13 сироростучих дерев, через що завдали Новопільській об`єднаній тергромаді 121 402,11 гривень матеріальної шкоди.

У суді чоловік заперечував свою провину. Пояснив, що навесні 2021 року староста Новополіської ОТГ, якому необхідно було очистити територію від старих дерев та кущів, запропонував співпрацю та допомогу в отриманні дозвільних документів.

За словами підприємця, роботи виконували виключно в дозволених межах. Наполягав, що вказівок порушувати межі робітникам не надавав, останні спилювали виключно сухі дерева.

Настільки йому відомо, саме староста надав вказівку робочим спилювати дерева далі, запевнивши, що дозвільні документи надасть згодом.

Староста Новополіської ОТГ повідомив, що не давав жодних вказівок спилювати дерева за межами дозволу, оскільки він не мав таких повноважень.

Згідно показань свідків, вина підприємця була доведена. Робітники у суді засвідчили, що останній надав їм вказівку рубати дерева далі, оскільки автомобіль був не повністю завантажений.

Чоловіка визнали винним у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (частина 4 стаття 246 Кримінального Кодексу України).

Покаранням стали 5 років позбавлення волі, які замінили на 1 рік 6 місяців умовно.

Більше про те, які рішення та вироки виносять суди Кривого Рогу, читайте у спецтемі «Рішення суду».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну