Криворізьку лікарню планують реконструювати: деталі

Криворізьку лікарню планують реконструювати: деталі

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі реконструюють головний корпус Криворізької міської лікарні №2, відомої як «Тисячка».

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в telegram.

Дніпропетровська обласна військова адміністрація оголосила відповідний тендер.

Загальна вартість проєкту складає 1,8 мільярд гривень, він реалізовуватиметься в рамках меморандуму з Міністерством охорони здоров’я.

На 2024 рік передбачено субвенцію Міністерства охорони здоров'я у розмірі 194 мільйонів гривень, а на 2025 рік заплановано 260 мільйонів гривень. Завершити роботи планують наприкінці наступного року. На останній сесії обласної ради було також передбачено кошти з обласного бюджету для негайного початку робіт.

«Тисячка» – одна з найбільших лікарень Кривого Рогу, яка обслуговує не лише місто та район, а й деокуповані території. Заклад давно потребував суттєвого оновлення. У 2023 році обласна рада провела численні наради з Міністерством охорони здоров’я, його очільником Віктором Ляшком і головами всіх фракцій у міській раді щодо майбутнього лікарні. Реалізація такого масштабного проєкту самотужки області була б неможливою.

У жовтні минулого року на сесії Криворізької міськради депутати проголосували за передачу «Тисячки» у державну власність, що дозволило Міністерству охорони здоров’я провести реконструкцію за державні кошти. Зобов’язання виконуються, і хоча бюджет робіт може бути відкориговано, важливо, що робота ведеться в нинішніх умовах.

Раніше ми писали про те, що у Тисячці встановили сучасний ангіограф для діагностики та лікування цереброваскулярних захворювань.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну