СБУ викрила мережу ділків, які продавали трофейну зброю криміналітету

СБУ викрила мережу ділків, які продавали трофейну зброю криміналітету

Фото: СБУ

Служба безпеки запобігла незаконному продажу зброї у трьох регіонах України. Під час комплексних заходів у Київській, Миколаївській та Львівській областях затримано шістьох організаторів нелегального бізнесу.

Про це повідомляє Служба безпеки України в фейсбуці.

Зловмисники намагались продати криміналітету зброю, яку знайшли в деокупованих регіонах України: російські гранатомети, автомати Калашникова та понад 20 тисяч боєприпасів до них.
На Львівщині СБУ викрила двох керівників місцевого благодійного фонду. Один із них під виглядом «волонтерських поїздок» об?їжджав місця колишніх боїв, де збирав зброю. Знайдені «трофеї» він передавав своєму спільнику, який зберігав їх у спеціально облаштованому схроні на горищі власного будинку.
Чоловіки намагались продати озброєння місцевому криміналітету. Так, наприклад, автомати АК-74 та АКС-74 вони пропонували за 500 американських доларів за одиницю.
Під час обшуків у зловмисників вилучили:
  • гранатомет РПГ-26;
  • 6 автоматів АК-74 та АКС-74;
  • протипіхотну міну МОН-50;
  • гранати РГД-5 та Ф-1;
  • десятки тисяч патронів до стрілецької зброї.


На Київщині чоловік намагався продати бойовий арсенал, до якого входило більше ніж 20 осколкових гранат та ручних протитанкових гранатометів.

Після затримання провели обшуки в гаражі зловмисника, де додатково виявили автомат Калашникова та понад 1,5 тисячу набоїв різного калібру.

Вилучене озброєння він збирав у місцевих населених пунктах, які були під окупацією на початку повномасштабного вторгнення РФ.


На Миколаївщині викрили трьох ділків, які торгували трофейною зброєю та боєприпасами, знайденими на колишніх бойових позиціях окупантів. Для зберігання військової продукції чоловіки облаштували схрон у лісосмузі поблизу обласного центру. Під час його огляду виявили бойові гранати та партію набоїв.

Наразі за всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності.
Усе вилучене озброєння та боєприпаси передадуть на потреби ЗСУ.

Раніше ми писали про те, що з початку року на Дніпропетровщині знищили більше 500 боєприпасів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну