У Кривому Розі відкриють мультифункціональний центр для дітей 

У Кривому Розі відкриють мультифункціональний центр для дітей 

Фото: Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради

Для розвитку та підтримки дітей у Кривому Розі відкриють Мультифункціональний центр. Це спільний проєкт міської влади та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Сучасний мультифункціональний центр відкриють на базі гімназії №14 у Саксаганському районі Кривого Рогу. Наразі тривають ремонти приміщень.

Раніше ми писали про те, що в одній з лікарень Кривого Рогу розпочала роботу Школа Супергероїв.

Для підтримки юних криворіжців у складних умовах війни, місто співпрацює з міжнародними організаціями для створення освітніх та творчих просторів. Завдяки різним партнерам, у місті вже функціонують 69 освітніх просторів дозвілля, центрів для подолання освітніх втрат, соціально-психологічної підтримки та діджитал-просторів для дітей і дорослих. У всіх закладах, де відкриваються ці простори, облаштовано укриття для безпеки дітей.

Мультифункціональний центр буде унікальним, адже на одній локації будуть зібрані основні сервіси та проєкти ЮНІСЕФ. Проєкти, такі як «Дитяча точка Спільно», «Цифровий освітній центр», «НУМО», об'єднають дітей віком від 5 до 18 років. Також вперше у Кривому Розі представлять мультимедійну кімнату для запису відеоуроків та подкастів. Для батьків створять коворкінг, де вони зможуть займатися саморозвитком або спілкуватися під час очікування дітей.

Центр буде розташований на першому поверсі гімназії та охоплюватиме роботу у багатьох напрямках. На локації «Дитяча точка. Спільно» проводитимуться розвивальні заняття, активні ігри, надаватиметься гуманітарна допомога та психологічна підтримка для дітей. У Центрі працюватиме медіа-студія для створення контенту, а цифровий освітній центр буде оснащений сучасними комп’ютерами та інтерактивними дошками. Для маленьких відвідувачів функціонуватиме зона раннього розвитку з меблями, що регулюються, та інтерактивними стінами. У Центрі також буде кабінет психолога і кімната матері та дитини.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну