Україна за 5 років може виконати вимоги по всіх 35 главах перемовин із ЄС

Україна за 5 років може виконати вимоги по всіх 35 главах перемовин із ЄС

Фото: freepik

За наступні п’ять років Україна може виконати домашню роботу за всіма 35 главами перемовин із ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Наша держава має всі шанси для успішного просування до вступу.

Народна депутатка, заступниця Голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС, Голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева зауважила, що переважна більшість громадян підтримує євроінтеграційний курс, що закріплений у нашій Конституції.

Влада, зокрема на рівні Парламенту й Уряду, також чітко демонструє політичну волю вступу нашої держави до Європейського Союзу, тож зараз витворилися ідеальні умови для нашого просування в напрямку євроінтеграції.

Марія додала, що перемовини про вступ України до Євросоюзу – це не просто 35 глав, це багато практичних елементів для покращення щоденного життя громадян:
  • якості повітря;
  • якості товарів і послуг;
  • експорту наших товарів;
  • збільшення безпеки та обороноздатності України;
  • зміни в освітній сфері тощо.
«50 мільярдів євро допомоги від ЄС підв’язані під впровадження реформ в Україні. Важливо розуміти, що це не торгівля на рівні «реформи за кошти», це адекватний партнерський підхід. Я впевнена, що наші партнери зможуть переконатися, що ці кошти будуть використані прозоро й відповідально», – наголосила народна депутатка.
Вона зауважила, що Євросоюз також змінюється, і зараз формуються нові візії щодо його розвитку, а це може допомогти Україні на євроінтеграційному шляху.

Зокрема, виборці в ЄС кажуть про те, що не можна керуватися старими правилами, коли, наприклад, одна країна-член блокує рішення більшості, особливо в питаннях зовнішнього фінансування, пакетів підтримки чи питань вступу до ЄС нових держав.

Раніше ми писали про те, то Україна розраховує на підтримку Міжнародного валютного фонду в понад 2 мільярди доларів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну