Криворіжцям нагадують про правила дорожнього руху при вимкненні світла

Криворіжцям нагадують про правила дорожнього руху при вимкненні світла

Фото: Перший Криворізький

Останнім часом в Україні, в тому числі у Кривому Розі, діють графіки відключень електроенергії, що впливає і на роботу світлофорів. Криворіжцям нагадують про правила дорожнього руху при вимкненні світла та необхідність користуватись світлоповертальними елементами в темний час доби.

Сьогодні, 24 червня, вранці під час вимкнення електропостачання на перехресті сталася масштабна ДТП.

Про це повідомляє у Telegram Патрульна поліція Кривого Рогу.

Це перехрестя не є місцем концентрації ДТП, тобто не потребує додаткового регулювання під час вимкнення електропостачання та має дорожні знаки та розмітку.

Проте водій на вантажівці DAF не виконав вимогу дорожнього знаку 2.1 "Дати дорогу" та скоїв зіткнення з маршрутним автомобілем Рута, який рухався головною дорогою.

Внаслідок аварії, водій Рути та 21 пасажир отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.


Криворіжцям нагадують правила:
  • у разі, якщо світлофор вимкнений, або працює в режимі миготіння жовтого сигналу, водії керуються правилами проїзду перехрестя — відповідними знаками пріоритету;
  • у разі їхньої відсутності — надають дорогу транспортним засобами, які наближаються праворуч за напрямком їхнього руху.

Банальна неуважність чи помилка можуть стати фатальними навіть за звичайних умов. За умов відсутності електроенергії небезпека значно зростає.

Посилання скопійовано в буфер обміну