СБУ затримала «крота» ФСБ, який шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні

СБУ затримала «крота» ФСБ, який шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні

Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ за підтримки керівництва Держприкордонслужби викрила прикордонника, який співпрацював з ФСБ.

Про це повідомляє Служба безпеки України в telegram.

Він збирав дані про Сили оборони на північних кордонах Волині.

Зловмисник, контрактник і керівник відділення місцевого прикордонного загону, був завербований російською спецслужбою. За наказом окупантів він встановлював місця укріплень та чисельність українських військ на кордоні з Білоруссю. Також він намагався передати координати складів зі зброєю та боєприпасами ЗСУ.

Окупанти обіцяли евакуювати свого агента до Росії та забезпечити роботу в окупаційних угрупованнях РФ у разі успіху. Служба безпеки перехопила відповідну інформацію та задокументувала його злочини.

На завершальному етапі спецоперації контррозвідники СБУ за участю спецпризначенців затримали агента поблизу місця служби. Після цього СБУ провела комплексні заходи для забезпечення безпеки українських військових локацій.

Чоловіка дистанційно завербував співробітник ФСБ Олексій Добрицький з окупованого Луганська. Контрактник привернув увагу РФ під час служби на сході України і згодом його перевели до Волинської області. Для зв'язку агент та його куратор використовували анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку вилучено мобільний телефон та комп'ютер, які він використовував для злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: СБУ ліквідувала нові «схеми для ухилянтів» у Кривому Розі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну