Двох криворіжців засудили на рік за порушення заборони суду, але звільнили умовно

Двох криворіжців засудили на рік за порушення заборони суду, але звільнили умовно

Фото: freepik

Двох криворіжців засуджено до 1 року позбавлення волі за керування транспортом після того, як їх позбавили права керування за рішеннями суду.

Про це повідомляє Прокурор Криворізької південної окружної прокуратури Олег Вівіч.

Вироками Дзержинського районного суду двоє мешканців Кривого Рогу визнані винними і засуджені до 1 року позбавлення волі кожен за умисне невиконання постанови суду, яка набрала законної сили (частина 1 стаття 382 Кримінального кодексу України).

Незважаючи на адміністративні стягнення за керування транспортними засобами в стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння, вони продовжували керувати автомобілями, що призвело до їх неодноразового притягнення до відповідальності.

Прокурор довів у суді, що обидва порушники, які були 17 та 21 раз відповідно притягнуті до адміністративної відповідальності з позбавленням права керування, систематично порушували постанови суду, про які вони були належним чином повідомлені.

Оскільки чоловіки вперше притягнуті до кримінальної відповідальності та визнали свою вину, суд вирішив звільнити їх від призначеного покарання з іспитовим строком.

Читайте також: за рік на Дніпропетровщині сталося 184 ДТП через алкоголь.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну